МАТЕРИАЛИ

EPS

Фасадната топлоизолация се реализира с EPS, защото топлоизолационните плочи от експандиран пенополистирол са с отворена клетъчна структура. Стойността на дифузионното съпротивление на водните пари на EPS е няколко пъти по малка от тази на XPS, т.е. паропропускливостта на експандираният пенополистирол е много по-голяма от екструдирания материал /т.е стената “диша”/. Продуктът допринася за ефективна топлоизолация, шумоизолация, пожарозащита.

NEOPOR

Neopor е топлоизолационен материал с графитни частици, вградени в структората на материала. Това е топлоизолационен материал от ново поколение, разработен в изследователските лаборатории на BASF. Графитните частици играят много важна роля в процеса на съприкосновение между Neopor и топлинното лъчение. Графитът възпрепиятства преминаването на инфрачервени и UV лъчи т.е. защитава от проникване на радиация в сградата. Продуктът допринася за ефективна топлоизолация, шумоизолация, пожарозащита и защита от радиация.

XPS

Екструдиран пенополистирол е специален топлоизолиращ материал, който не абсорбира вода. Подходящ е за места подложени на високи натоварвания и влага – в областта на цокала, тавани, подове и т.н.

АМЕРИКАНСКИ САЙДИНГ

Американският сайдинг е система за топлоизолация от друг вид. Тя има същите топлоизолационни качества, но монтажът е съвсем различен. Монтира се дървена скара, запълва се с минерална вата или друг изолационен материал, покрива се с паропроускащо фолио, след което се монтират облицовъчните сайдинг панели.

Преимущества

 

При всички топлоизолационни системи сградата диша отвътре-навън, като в същото време има нулева пропускливост отвън-навътре

  • много добра топлинна изолация
  • голямо намалние на разходите за отопление
  • премахване на топлинните мостове, тъй като изолацията опасва конструкцията от всички страни
  • използва се напълно свойството на стената да акумулира топлина
  • комфорт чрез осигоряване на приятен и постоянен климат
  • топлинна защита осигоряваща климатично равновесие през летния период
  • не съществува никакво повреждане на конструкцията, причинено от температурните промени